Julekonserter

Julekonsert-ØRK

Skøyeren har etablert en fin tradisjon med konsert i førjulstiden. Den første julekonserten ble holdt i 1989, og siden har det vært en årlig begivenhet, med unntak av to. De første årene arrangerte koret konserter sammen med andre kor eller enkeltpersoner. Hanne Krog er en av artistene vi har vært så heldig å ha med oss.

 Fram til 1998 var det kun en julekonsert hvert år, enten i Øvre Rælingen kirke eller i Rælingen kirke.  Julekonsertene har etter hvert blitt en svært etterspurt begivenhet, så fra år 2000 måtte vi øke kapasiteten til to konserter hvert år. Både antall kormedlemmer og publikumstilstrømming øker stadig – så fra og med år 2008 holdes det to konserter i Øvre Rælingen kirke som rommer et større antall mennesker enn den gamle kirken. Konsertene holdes en av de siste søndagene før jul, og det er alltid med glede vi i koret ser fra til denne høytidsstunden.

Det skapes alltid en varm, glad og munter julestemning blant publikum og kor m/musikere under konsertene. Sangene som fremføres er både tradisjonelle julesanger av norsk og utenlandsk opprinnelse, og sanger av mer moderne karakter. Repertoaret bygger på flere av de samme sangene fra år til år – men det legges alltid inn noe nytt stoff til hver konsert. Koret fremfører sangene med solister fra egne rekker og profesjonelle musikere til tonefølge. Det er som alltid korets dirigent, Vidar Kjeldsen, som står for arrangementet av både av sanger og musikk..Vi vet at det som alltid blir en fin opplevelse tett opp under julehøytiden. Store og små ønskes velkommen til en forfriskende og koselig julekonsert med Sangkoret Øyeren!